Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου (8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής)

Published On: 05/06/2018Last Updated: 01/12/2023

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ στον Βόλο 23/11/2018 (κλικ στην εικόνα)

Το «Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής» με την ευκαιρία του 8ου Συνεδρίου του με τίτλο «Σύγχρονες προκλήσεις στη Δημόσια Υγεία: Αξιοποίηση της παρακαταθήκης του Καθηγητή Δημήτρη Τριχόπουλου» που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το Νοέμβριο 2018, θεσμοθετεί  «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» με στόχο την ενίσχυση του ερευνητικού έργου νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας και βρίσκονται στα αρχικά βήματα της σταδιοδρομίας τους.

Το βραβείο θα απονέμεται στο πλαίσιο των συνεδρίων του Φόρουμ και συνίσταται σε τιμητικό δίπλωμα και οικονομική ενίσχυση του βραβευθέντος με το ποσό των 2.000 Ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

– εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή
– εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα
– δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη μετά την απονομή του διδακτορικού τους διπλώματος
– δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη μετά τις μεταδιδακτορικές τους σπουδές.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος πέρα από ερευνητής διεθνούς βεληνεκούς με ανεκτίμητη προσφορά στην Ιατρική Επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, υπήρξε και ένας φωτισμένος δάσκαλος που γαλούχησε γενιές επιστημόνων και λειτουργών υγείας. Το «Βραβείο Καθηγητού Δημητρίου Τριχόπουλου» απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, τους οποίους πάντα στήριζε και ενέπνεε ο Δ. Τριχόπουλος. Θα απονέμεται ως επιβράβευση αξιόλογης δημοσιευμένης εργασίας στο πεδίο της επιδημιολογίας / δημόσιας υγείας ή για την ενίσχυση υποσχόμενου ερευνητικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη.